Események

-Július 25-augusztus 19. Az óvoda zárva tart

2021. X. 20
Tök-parti a Panda csoportban

panda11

Csoportunkban már több éves hagyomány, hogy október vége felé Tök-partira, azaz közös barkácsdélutánra hívjuk a családokat. A pandémia okozta korlátozások miatt ebben a csoportban első ízben szervezhettük meg ezt a délutánt, melyet mindannyian nagyon vártunk és készültünk rá.
A családok közösen tervezték meg és faragták ki az általuk hozott tökökből a lámpásokat, melynek során egymástól is inspirálódhattak és nagyon kreatív alkotások is készültek. 
A gyerekek számára ügyességi játékokkal is készültünk, hogy más tevékenységben is kipróbálhassák magukat.
A jól végzett munka jutalma egy kis csemege és tea volt a családok számára. A csemegét ( kókuszos sütőtökgolyókat ) a délelőtt folyamán készítettük el a gyerekekkel és nagy sikerére tekintettel a receptet is közre bocsátottuk. Az elkészült lámpásokkal közös verselés és énekelés után fotózást is tartottunk. Zárásként a töklámpásokat udvarunkon, csoportszobánk ablaka előtt állítottuk ki, hogy bentről gyermekeink, kintről pedig a többi csoport is gyönyörködhessen az elkészült alkotásokban.
Így egy hangulatos délutánt töltöttünk együtt, melynek élményeit még a következő napokban is felelevenítették gyermekeink.

Szabó Attiláné - óvodapedagógus