2022. november- Márton napi ünnepség, Bábszínház, Erdőpedagógiai foglalkozás

mrton nap 2022

Óvodánk német nemzetiségi csoportjai az idén is megrendezték a Márton napi ünnepséget november 11-én. Az ünneplésre és a vendéglátásra ebben az évben rendhagyó módon az óvoda udvarán került sor. A Maci és Mókus csoportos gyerekek először közös műsort adtak, amelybe beleszőtték Szent Márton történetét is. Ezt követően közös falatozásra került sor a szépen feldíszített pavilonban-udvaron. Miután mindenki belakmározott a libás finomságokból, lámpás felvonulásra indultak az óvoda melletti járdán. A séta hangulatát emelte a közös éneklés, mialatt mindenki a saját maga által készített lámpással világított.

Az ünnepségen a családtagokon és az óvoda dolgozóin kívül részt vett Deák Lajosné képviselőasszony, Halmai Tamásné óvodánk volt igazgatója, valamint Jelinek Istvánné, a székesfehérvári Német Nemzetiségi Önkormányzat képviselője, egyben óvodánk frissen nyugdíjba vonult német nemzetiségi óvodapedagógusa.

November 17-én délután a Gaja Környezetvédő Egyesület a komposztolásról tartott gyakorlati előadást az érdeklődőknek. 

November 21-én  a Habakuk Bábszínház meséjét tekinthették meg a gyerekek. 

November 26-án a a Nyuszi és Pillangó csoportos gyerekek a Lépten Nyomon Társaság szervezésében Erdőpedagógiai foglalkozáson vettek részt. 

Karamuskó-Vadász Dóra-óvodapedagógus