2022. december – Advent, Mikulás, Karácsony

Minden év decemberének elején nagy várakozás tölti be a gyerekek szívét és gondolatait. Számlálgatják a napokat és számtalanszor kérdezik: - Mikor jön a Mikulás? Mennyit kell még aludni? Így történt ez most is. A várakozás idejében versekkel, mondókákkal, énekekkel és szebbnél szebb rajzokkal készültek a kicsik. December 6-án aztán meg is érkezett a várva várt nagy szakállú, piros ruhás Mikulás és minden csoportban meglátogatta és megajándékozta az őt illendően fogadó kis óvodásokat.

A számlálgatás, várakozás azonban tovább folytatódott és az adventi naptár napi nyitogatása, a koszorún meggyújtott gyertyák gyarapodása és az ünnepi díszbe öltözött csoportszobák jelezték, hogy hamarosan itt a Karácsony. Mindeközben a gyerekek ünnepre készülő énekei és az itt-ott sülő mézeskalács illata lengte be óvodánk levegőjét. A szorgos kezek pedig meglepetés ajándékok barkácsolásán munkálkodtak.

A nagyobb csoportok közül néhányan karácsonyi műsorral készültek az ünnepre, mellyel nem csak pajtásaikat, hanem szüleiket és városunk más lakóit is megörvendeztettek. A Panda és a Mókus csoport a belváros adventi színpadán adták elő kis műsorukat a karácsony várásról és a fenyő legendájáról, a Süni csoport pedig a Videoton nyugdíjasainak szerzett örömöt karácsonyi műsorával.

Óvodai karácsonyunkon, december 19-én pedig a csillagokban a karácsonyfa körül csoportonként, illetve közösen ünnepeltünk. A Panda csoport műsorával az óvó-nénik kórusa pedig karácsonyi dalcsokrával ajándékozta meg a gyerekeket. Az ünnep fénypontja az ajándékokat rejtő karácsony-váró kosarak közös bontogatása jelentette számukra, melyet már izgatottan vártak mindannyian.

Szabó Attiláné óvodapedagógus