Köszönet mindenért

bucsu4

Igazi  ÜNNEP VOLT a Bánya-tó vendéglőben július 1-én.
Feledhetetlen és emelkedett hangulatú délutánnal zártuk le 40 ill. 41 óvodai évünket és vettünk búcsút egymástól és szeretett régi és új kollégáinktól - Pap Jánosné Edittel.
Szívet melengető gyermekműsor, hegedűkíséretes kórus-ének, megható dal és tánc, csodálatos virágok, finom falatok és örök emlékű ajándékok emelték az "ünnep fényét".
Köszönet és sok ölelés a gondos és színvonalas szervezésért Béndekné Ági óvodaigazgató utódomnak, Kóger Yvetta óvodaigazgató helyettesnek és a szülőknek!
Mindig szeretettel gondolva Rátok: Halmainé Rozali óvodaigazgató
Képek

Kutyàs teràpia az óvodában

kutyaterapia11Óvodánkban az autizmus spektrum zavarral élő gyermekek számára 2014 őszétől a Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesület „Négylábú tanársegédekkel a gyógyulásért” programja keretében, a MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító program támogatásával valósulhat meg a kutyás terápia.

Bővebben ...

Apró Kezek Csodakertek

aprokezek51Kicsit valószínűtlennek tűnt az, hogy 2015. év „Virágos Magyarországért” díjnyertes óvodájaként a 2016. évi mosonmagyaróvári „Apró kezek, csodakertek” verseny meghívottjaként folytathatjuk kertépítő-szépítő „karrierünket”. Pedig így történt…
Június 5-én (vasárnap) délelőtt Mosonmagyaróvár Magyar utcájában - 33 óvodás-kisiskolás korú versenyző csoporttal együtt részesei voltunk a település egyedi, kert-és városszépítő, valamint környezettudatosságra nevelő rendezvényének. Mi gyöngyvirágosok a speciális Vízipók csoportunkkal a „Vízipók és barátai” - fantázianevű kb. 1 nm-es felületű csodakertet építettük meg, ami már készítés közben is nagy sikert aratott.

Bővebben ...

Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában

barang11

Városunk polgármestere - Dr. Cser-Palkovics András - gyermeknap alkalmával ismételten odaajándékozta valamennyi óvoda képviseletének a 2013-as emlékév tiszteletére készített „Barangolás Székesfehérváron, a királyok városában”- című útikalauz kiadványunk 2. megújított kiadását.
A mindenkori „ballagó” nagycsoportosok vehetik kézbe Székesfehérvár látványosságainak „óvodás-látású” gyűjteményét ill. az azokhoz kapcsolódó munkalapokat.

Bővebben ...

Német nemzetiségi fellépés

nemet21

2016. május 29-én hetedik alkalommal vett részt óvodánk a Fejér megyei német nemzetiségi napon. Ezúttal a Maci (Bärchen) csoport kisgyermekei mutatták be német nyelvű népi gyermekjátékos produkciójukat. Újbarok település a kiváló szabadtéri színpadán adott helyet a fellépő gyermekcsoportoknak. Kollégáink, kicsinyeink és szüleik mindent megtettek a részvételünk sikerességéért. A jó hangulatú, gondos szervezésű nap minden bizonnyal emlékezetes marad.
Köszönet érte minden érintettnek! Halmai Tamásné óvodaigazgató
Képek

Kihívás Napja

kihivas31A Gyöngyvirág ovis gyerekek életében az egészséges életmódra nevelés keretein belül, a mindennapos mozgás kiemelt hangsúlyt kap, így óvodánk az előző évek sikerein felbuzdulva idén is csatlakozott a Kihívás Napjához, -aminek célja, a mozgás népszerűsítése és a sportolási kedv felkeltése. Május 25-én a gyerekek egy közös zenés tornán vettek részt, majd ezt követően körbe futották az óvodát. A ovisokhoz természetesen csatlakoztak az óvodapedagógusok és a dajkák is. A gyerekek arcára kiülő mosoly és jókedv, feledtette velük a sportolás okozta fáradtságot.     Béndek Adrienn- óvodapedagógus
Képek

Föld Napi süti ajánló

foldnap51

Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 5 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 3 evőkanál baracklekvár, 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor kb. 5 dl tej, 3 evőkanál kókuszreszelék, menta levelek a díszítéshez.
Elkészítés: 1. Mosd meg alaposan a kezedet meleg vízzel, szappannal!
2. Az üvegpohár alját keksszel béleld ki! (Ez jelképezi majd az alapkőzetet)

Bővebben ...

Német nemzetiségi bemutató óvodánkban

2016. április 29-én budapesti német nemzetiségi óvodapedagógusok látogattak óvodánk Maci csoportjába. Arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan alkalmazzuk a gyakorlatban a német módszertani továbbképzésen tanultakat. A bemutató német nyelvű foglalkozást Elisabeth Wagner -osztrák zenepedagógus- által tartott zenei neveléshez kapcsolódó továbbképzés anyagát felhasználva tartottam, vagyis a ritmushangszerek sokoldalú felhasználására tettem a hangsúlyt.

Bővebben ...