Események

-December 6. Mikulás
-December 19. Karácsonyi ünnep
-December 21. Nevelés nélküli munkanap

 

Óvodánk alapítványa

 Kérjük támogassa óvodánk alapítványát adója 1%-ával

Adószám:

18488003-1-07
GYONGYVIRAG OVODA

 

Múltidéző 40 éves Óvodánk életéből I. rész

Amikor a Videoton 1975-ben a modern, különleges alaprajzú, 2X8 csoport befogadására alkalmas óvodakomplexumot építette demográfiai csúcs volt Székesfehérváron. A "mikiegeres, kisvakondos" VIDI-OVI Központi I-II. mint üzemi óvoda reggel fél hatkor nyitott és délután négykor zárt.

Akkoriban a hajnalban érkező gyerekek még reggel lefeküdtek, és a délutáni dudaszó hallatán visongva várták szüleiket. A Videotont látogató vendégeknek büszkén mutatták meg a 2 hektáros kertben nyugvó impozáns gyermekparadicsomot tágas tereivel, kuriózumnak számító tornaszobáival, udvari fürdőmedencéivel, gyönyörű tapétázott termeivel.

A szakmai munka az 1971-es Országos Nevelési Program alapján "egy srófra járt". Az első vezetőknek -Horváth Lászlóné, Szőts Pálné- a pályakezdő óvónők családalapításai és tanulás-diplomaszerzése miatt sok megoldandó gondot adott. Feledhetetlen napok közé tartoznak az ünnepek, amelyek alkalmával a kicsik és felnőttek egymást kölcsönösen megörvendeztették műsorral, ajándékokkal, építő munkával. A Videoton családhoz tartozás érzése erős és életre szóló élmény volt és maradt- "a gyökerek persze nem látszanak, de tudod azok tartják a fát." folytatjuk.                                  Halmai Tamásné-óvodaigazgató