Események

-Március 15. Nemzeti ünnepünk

 

"Vigyázz a vízre, mert minden cseppje kincs!"

vzvilagnap11ÖKO óvodaként fontosnak érezzük, hogy a Víz modul feldolgozása során élményt jelentő programokban vehessenek részt a gyerekek. Óvodásaink számos tapasztalatot és ezen keresztül az életkoruknak megfelelő ismereteket szerezhettek a vízről a január 6. és március 22. közötti időszakban.

A kisebbek örömmel kapcsolódtak be a vizes játékokba, a vízzel kapcsolatos játékos tevékenységekbe, hiszen „Jó játék a víz!” A nagyobbak pedig már az összefüggésekre is rávilágító kísérletek során figyelhették meg pl. a víz körforgásának modellezését, a halmazállapot változásokat. Emellett közvetlen környezetükben, a természetben is megfigyeléseket végezhettek nap mint nap az óvodapedagógusok irányításával. Közvetlen tapasztalatokat szerezhettek a víz hasznáról, a víz és ember kapcsolatáról, vagyis a víz fontosságáról, mely az élet egyik lételeme.

Elképzelhetetlen ez az időszak rövidebb-hosszabb kirándulások nélkül. A legkisebbek még csak az Aszal völgyi árok „vízfolyásáig” merészkedtek el, a nagyobbak már városunk távolabbi vizes élőhelyeit is meglátogattak pl. Bányató, Palotavárosi tavak, a „felújítás alatt álló” Csónakázó-tó. A legnagyobbak közül volt olyan csoport, ahol a gyerekek ragyogó arccal meséltek a Tropicariumi vagy a vonatos kirándulásukról a Velencei-tóhoz.

A kirándulások jó alkalmat teremtettek ahhoz is, hogy beszélgessünk a környezet védelméről, a természet, és ezen belül a vízkészletünk megóvásának fontosságáról, hiszen ez a Víz világnapjának legfontosabb üzenete. Kóger Yvetta- óvodaigazgató helyettes

Tovább a képekhez