Föld Napi süti ajánló
Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz, 5 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 3 evőkanál baracklekvár, 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor kb. 5 dl tej, 3 evőkanál kókuszreszelék, menta levelek a díszítéshez.
Elkészítés: 1. Mosd meg alaposan a kezedet meleg vízzel, szappannal!
2. Az üvegpohár alját keksszel béleld ki! (Ez jelképezi majd az alapkőzetet)
3. Vegyetek néhány kekszet a műanyag tálatokba, és az üveggel törjétek össze őket.
4. Az összetört kekszet hintsétek meg egy kis tápanyaggal (cukor kakaópor). Tegyetek félre összesen 25 dkg-ot ebből, és a maradékot szórjátok bele az üvegpoharakba, rá az egész kekszekre. Ez lesz a talaj átmeneti B szintje.
5. Öntsétek le egy kis tejjel, hogy majd ha megeszitek, ne legyen olyan száraz!
6. A félretett 25 dkg tört kekszet tegyük az egyik műanyag keverőtálba, és tegyük hozzá a megmaradt hozzávalókat, azaz a tápanyagokat (még cukor, még kakaópor, vaj, vaníliás cukor, baracklekvár, kókuszreszelék). A villával keverjük össze.
7. Egyengessük el a kókuszgolyó masszát az üvegpoharak tetején, és tegyük a tetejére a menta leveleket (fű, fa jelképe).
Jó étvágyat kívánunk! Dombi Ferencné, Gajárszki Rudolfné