Események

-2023. Szeptember. Szülői értekezletek

2018. II. 17.
Elmúlott a hosszú farsang..

farsang41

A farsangi időszak a Karácsony és a Húsvét mellett a gyermekek által legjobban várt esemény. Ehhez mérten óvodánkban gyakorlata és hagyománya van a farsangra való lázas készülődésnek, a hangulati megalapozásnak, a hangolódást elősegítő tevékenységek megteremtésének. Magyarságtudatunkat erősítve ilyenkor még nagyobb teret engedünk a népszokások, hagyományok átélésének, megtapasztalásának sok-sok népi játékkal, énekkel, rigmussal, télűző varázsmondókával és természetesen tánccal. Mindemellett fontosnak tartjuk azt, hogy a jelenkor igényeinek is eleget tegyünk, ezért a farsangi mulatság óvodánkban két napig tart. Az egyik nap a beöltözésről, táncról, és a gyakran általunk készített finom falatok elfogyasztásáról szól, míg a másik nap a hagyományápolásról, kiszebáb égetésről, és humoros játékos versengésekről, amit egy óvodai szintű közös esemény koronáz meg. 

Így volt ez ebben az évben is.

Az egyik napon beöltöztünk, a gyerekek bemutatkozhattak, elmondhatták, hogy minek öltöztek, utána táncoltunk, a csoportban, sok szülőt is bevonva a mulatságba, majd elfogyasztottuk a süteményeket.

A másik napon pedig versengő játékokat játszottunk (olyan klasszikusokkal, mint a seprűadogatás, székfoglaló). Ezt követően óvodánk egyetlen férfi pedagógusa ajándékozta meg gyermekeinket egy igazán jó hangulatú páros, zenés koncerttel. Dénes-Nagy Eszter-óvodapedagógus

Képek