Események

2020. VI. 29-30 Leendő ovisok szülői értkezlet 
2020. VII. 20-24. Az óvoda zárva tart

2018. XI. 9. 
Márton nap a német nemzetiségi csoportokban

martonnapAz idei évben november 09-én rendeztük meg óvodánk két német nemzetiségi csoportjában (Mókus, Maci) a hagyományos Márton napi ünnepünket- „Lampion-Fest”-et.
Az ünnepre való ráhangolódást már hetekkel korábban elkezdtük gyermekeinkkel. A több napon át szervezett komplex tevékenységeknek köszönhetően megismerhették Márton lovag legendáját, libalinzereket sütöttünk és a szülőkkel két munkadélután keretén belül közösen elkészítettük a lámpásokat.
Az idei évben is Márton lovag legendáját adták elő a gyerekek nagy sikerrel. Ezt követően a elénekeltük a már jól ismert lampionos énekeket és elmondtunk az idekapcsolódó mondókákat rigmusokat.
Miután kialudtak az óvoda fényei és már csak a dekorációt képező lampionok és a gyermekek lámpásai világítottak hangos énekszóval jártuk be óvodánkat. 

A hangulatos vonulás után szeretet vendéglátáson vettek részt gyermekeink szüleikkel együtt. Hagyományainkhoz hűen először perecet feleztünk Márton lovag jószívűségének példáját követve –„Ha nekem van, akkor neked is jut belőle”- Lilahagymás, libazsíros kenyérrel, pogácsával, gyermekek által sütött libalinzerrel és forró teával kínáltuk „vendégeinket”.

Egy nagyon jó hangulatú, sikeres estet tudhatunk magunk mögött, melyhez a szülők támogató segítsége is nagyban hozzájárult. Jelinek Istvánné- német nemzetiségi óvodapedagógus

https://www.fehervartv.hu/video/index/25531?fbclid=IwAR1ki9A4ukxrCeS9KgVr6A-l9PEEEX0uMzp0CPLwTKiPbZiRK67UHKr7RKs