Események

-Március 15. Nemzeti ünnepünk

 

2021. V. 29-VI. 4
Gyereknapi köves játék

A Regál papírórszer, gyereknap alkalmából az alábbi köves játékra invitálja Önöket. Részletek a linkre kattintva. 

Regál papírírószer

2021. V. 27. 
Kihívás Napja 

kihivasnapja161

A Gyöngyvirág ovis gyerekek életében a mindennapos mozgás kiemelt szerepet kap. Ebből az okból kifolyólag óvodánk az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakozott a Kihívás Napjához, melynek célja az egészséges életmód népszerűsítése, mozgásra, sportolásra ösztönzés. A 15 perces aktív mozgást a nagyobbak a VOK pályán kialakított kerékpáros pályán, míg a kisebbek az óvodaudvaron teljesítették. A gyerekek arcára kiülő mosoly és jókedv, feledtette velük a sportolás okozta fáradtságot. 
Képek
Kovács-Béndek Adrienn-óvodapedagógus

2021. IV. 22. 
Föld Napja

A Föld Napja ma már a világ legnagyobb környezeti eseménye. Magyarországon idén 31. alkalommal szerveződtek programok a téma keretében, melynek célja az élővilág változatosságának, és a biológiai sokféleségének megőrzése. 
Örökös Zöld Óvodaként pedagógiai programunk kiemelt területe a fenntarthatóságra, környezettudatosságra nevelés, ezért a Föld Napja az egyik legfontosabb jeles napunk a nevelési évben. A hozzá kapcsolódó tevékenységek, játékok, felelősen gondolkodó és cselekvő felnőtt magatartás megalapozását célozzák. Mindig egy adott téma köré szervezzük a csoportok tevékenységeit. Idén a talaj apró lakóival és a komposztálóval ismerkedtünk, és a járványhelyzet miatt a szülőket is megnyerhettük a kéthetes témahét első szakaszára. A tevékenységekben megvalósuló tanulás folyamatához nagyszerű ajándékokat ad nekünk a Föld, és ezeket igyekeztünk idén is felhasználni. Mértünk talajt, komposztáltunk, vizsgáltuk az összetételét, ültettünk, bújtattunk, gondoztuk, ástunk, locsoltunk, újrahasznosítottunk, gyúrtuk, túrtuk, gömbölyítettük. Magunkhoz öleltük Glóbit, megünnepeltük a születésnapját. Palackot zsugorítottunk, és végre újranyithattuk a homokozókat is.

Sok szülő hálás volt a küldött ötletekért: kaptunk vissza fotókat komposztálásról, ültetésről, virág-, és növénygondozásról.

Sikeres hetet tudhatunk magunk mögött, és bízunk benne, hogy hamarosan már közös programokat is szervezhetünk.

Juhász Péter-óvodapedagógus

Képek

2021. III. 31.
Bemutatkozó, jelentkezési laplogo

Kedves Érdeklődők!

Az "Ovis ismerkedő"  fül alatt megtekinthetik Óvodánk szakmai bemutatkozó anyagát, illetve a beiratkozással kapcsolatos infomációkat és reméljük választ kapnak felmerülő kérdéseikre. 

Jelentkezési lap  Az adatok egyeztetése később történik, kérjük ne küldjék elektronikus úton az igazolványok másolatát. 

Tájékoztató az adatkezelésről

Tisztelettel: Béndek Gáborné-óvodaigazgató

2021. III. 8.

Tisztelt Szülők!

Az önkormányzatok kérésére a kormány engedélyezi a rendkívüli szünet idejére a gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben, különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel esetén. 

-Lehetőség van elviteles ebéd kérésére, amit 12:00-12:30 között lehet átvenni a konyhán. Az igényüket a megszokott módon tehetik meg.

Köszönettel, Béndek Gáborné-óvodaigazgató

2021. II. 24. 

Tisztelt Szülők!

Értesítem önöket, hogy a mai napon ismét több jelzés érkezett, hogy a vírus terjedése miatt megnövekedett a Covid vírus fertőzöttek száma. Ez érinti a családokat, testvér gyermekeket és az óvoda dolgozói közül is többen felső légúti panaszokkal kerültek táppénzre. Nyomatékosan kérem Önöket, hogy ha a családban fertőzés gyanúja merül fel, vagy igazolt fertőzés derül ki, fogják otthon gyermeküket és vegyék fel a kapcsolatot gyermekorvosukkal. Az újabb lezárások elkerülése érdekében fogják otthon gyanús tünetekkel gyermekeiket és csak orvosi igazolással tudjuk újra fogadni a gyógyultakat. Az emailen küldött igazolást a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre is továbbíthatják.

Kérem, hordják a maszkot, a gyermekeket testhőmérséklet mérése és kézfertőtlenítés után vesszük át. Az udvaron tartsák a távolságot, ebéd után és délután ne csoportosuljanak, az udvar nem játszótér!

Mindannyiunk érdeke, hogy a szabályok betartásával csökkentsük a fertőzés terjedésének lehetőségét.

Béndek Gáborné-óvodaigazgató

2021. 02. 24.

2021. II. 12.
Nyári zárvatartás

Kedves Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy óvodánk Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata hatáskörében eljáró Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere az óvodák nyári zárvatartásáról az alábbi határozatot hozta:
                                                       Óvodánk 2021. július 19-30. között zárva tart. 

A jelzett időpontban a szülő gyermeke számára bármelyik székesfehérvári nyitva tartó óvodát igénybe veheti.  
Az igények felmérése május hónapban történik.

Béndek Gáborné-óvodaigazgató